maanantai 28. lokakuuta 2013

Äitiysjoogassa

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa äitiysjoogassa. Olo oli koko ajan jotenkin surrealistinen. Parisenkymmentä enemmän ja vähemmän pyöreämahaista nuorta naista pienessä tilassa avaamassa lantioitaan, venyttelemässä rintalihaksiaan ja rentouttelemassa selkiään. Ja minä mukana, yhtenä joukossa. Minä, yksi heistä.

Vaikka olenkin jo hyvin sinut sen asian kanssa, että olen ihan todellakin raskaana, että lapsettomat vuodet ovat nyt siltä osin takanapäin, silti äitiysjooga oli yllättävän suuri tunne-elämys. Vähän väliä hätkähdin kummastelemaan, että mitä ihmettä minä oikein olen tekemässä. Kun aluksi ohjaaja halusi tietää, missä vaiheessa kenenkin raskaus on meneillään ja kierroksen jälkeen tajusin, että minun raskauteni on pisimmällä, olin todella hämmentynyt. Ja minä kun niin emmin, että uskaltaako tällaiseen nyt ilmoittautua.

Äitiysjoogaa on olemassa hyvin monenlaista, eihän se mikään tietty jooganmuoto olekaan. Tämä, johon minä satuin päätymään tuntui ainakin ensimmäisen kerran perusteella oikein mukavalle, sellaiselle, jota minä olin hakemassakin. Keskityimme minun mielestäni olennaiseen, eli rentouttaviin ja avaaviin liikkeisiin raskaanaolevan vartalon ehdoilla. Ei synnytyskeskeisyyttä, ei tunnekeskusteluita, ei hengitysharjoituksia. Etenkin muutama aivan taivaalliselta tuntuva rankaa venyttävä liike, joiden seurauksena olen tuntenut ylävartaloni jotenkin auenneen ja hengittämisen helpottuneen. Jo yhden kerran jälkeen. Kohta on toinen kerta, en malttaisi odottaa.

Mutta ne pallomahaiset toiset. Olenko minä todellakin nyt yksi heistä? Minä olen.

5 kommenttia:

Nappi kirjoitti...

Oi,kuulostaa ihanalle tuo jooga! Huomasin ite loppuraskaudesta, että ihan pienestäkin venyttelystä oli iloa. Otin oppia jostain mammakirjasta, jossa näytettiin liikkeitä kuvien kera. Laitappas hei nyt kuvia kehiin! Pallomaha näytille ;)

Caudensia kirjoitti...

Itsekin olen vastaavia ryhmiä etsiskellyt, vaikka omalla kohdalla tämä tulee ajankohtaisemmaksi vasta kevätpuolella. Voimia loppuraskauteen! terkuin Caudensia RV 16+6

Ainu kirjoitti...

Nappi, kyllä se aika ihanaa onkin. Kuten on ollut ihan perusvenyttely muutenkin. Nyt vaan alkaa olla mun punttisaliura tältä osaa ohi, niin tuo jooga tulee semmoiseksi hemmottelulisäksi tähän loppuaikaan. Ja sen oon huomannut, että nämä pidemmän rupeaman, eli siis tunnin-puolentoista venyttelysessiot pistää aineenvaihdunnan ihan uusiin kierroksiin. Jos tässä nyt pissalla saakin usein muutenkin käydä, niin näitten isompien venyttelyjen jälkeen menee ihan mahottomaksi. :D Mutta että kuvia, hih... :D Oishan sitä pallomahaa tässä kyllä, kattoo ny. ;)

Caudensia, voi että mulla on hyvä mieli tuosta sun viestin lopussa olevasta numeroyhdistelmästäsi. :) Aivan ihanaa. Suosittelen etsimään ja löytämään, itse löysin omani ihan kansalaisopistosta ja vieläpä kohtuuhinnalla...

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen jo jonkin aikaa käynyt äitiysjoogassa ja tuntemukseni ovat aivan samanlaisia.

Bells

Ainu kirjoitti...

Bells, mukavaa, että olet myös löytänyt tämmöisen "harrastuksen". :)