tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosi

Varmuus siitä, että kaikki menee hyvin. Vaimea pelko, että entä jos ei. Hirveä säikähdys, avuton epätietoisuus. Ikuisuuden kuluttua kuitenkin niin monta vuotta odotettu hetki, jolloin hän parkaisee ensimmäisen kerran.

Juuri sellaista kuin olin kuvitellutkin. Samaan aikaan jotain sellaista, jota ei ikinä osaisi kuvitellakaan.

Tahattomasti lapsettomasta äidiksi.

Vuosi on ollut minulle lempeä. Välillä on ollut vaikeampaa, raskasta, unetonta, epävarmaa, mutta päällimmäisenä tuntuu vilpitön onni. Huonot hetket haalenevat. Hyvissä hetkissä viipyilen.

Vuosi sitten meille syntyi tytär. Vuosien harhailu päättyi kiireelliseen sektioon. Kun pääsin heräämöstä pois aamuyöstä, jäimme lopulta kaksin. Nuuhkin ja tuijotin vauvaa enkä malttanut nukkua. Silloin minä tiesin sen. Kaikki meni hyvin. Ja kaikki menee hyvin.

8 kommenttia:

Miilosa kirjoitti...

Onnea synttärisankarille! <3

Anonyymi kirjoitti...

Me odotimme lähes kahdeksan vuotta. Nyt odotamme ihmettä syntyväksi keväällä. Luin aikaisemmin lapsettomuudesta kertovaa edellistä blogiasi ja pystyin niin samaistumaan ajatuksiisi. Nyt olen palannut lukemaan tätä vanhemmuudesta ja raskaudesta kertovaa blogiasi. Taas pystyn samaistumaan moniin ajatuksiisi vaikka vauva ei ole vielä syntynyt. Lapsettomuuden kokemus ei varmaan koskaan poistu minusta vaikka se tuntuu nyt erilaiselta kuin ennen. Se on jännää kuinka se muistuttaa edelleen erilaisissa tilanteissa elämässä. Tämä raskaus ei todellakaan tunnu itsestään selvyydeltä ja liikaa pelkään, että jotain vielä menee pieleen. Kumpa meilläkin kaikki menisi hyvin!<3 Onnea sinne yksivuotiaalle!:) Ja kiitos teksteistäsi, ne on antanut paljon.<3

t. Pieta

Ina kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle pienelle ja hänen tärkeimmille ihmisilleen! Ihanaa, että sain tästäkin lukea. Vuosi on varmasti ollut ikimuistoinen.

tyttöankka kirjoitti...

Onnea pikkutytöllesi! Onnea äidille! ♥

Keiju kirjoitti...

Voi Ainu, olen niin onnellinen puolestasi! Kaikkea parasta myös tulevalle vuodelle <3

Ulla kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle <3

Ainu kirjoitti...

Kiitos onnitteluista kaikille teille. <3

Ja Pieta, kaikkea mahdollista hyvää sinne teillekin. Pelot on ihan ymmärrettäviä, mutta toivottavasti ne jäävät vain peloiksi ja kaikki menee hyvin. Mukava kuulla, että olet löytänyt näistä jutuistani jotain, mihin samaistua. :)

jaborizahorsky kirjoitti...

Top-Rated Sega Genesis and Mega Drive games
(video game, Sega 울산광역 출장마사지 Genesis, Mega Drive, PC, Xbox 구미 출장마사지 Series X / S, TurboGrafx-16, Genesis, Game 공주 출장마사지 Gear, Game Gear, 전라북도 출장샵 Sega Genesis, Sega CD, Sega Game Gear, 구리 출장마사지